Потеклото на Сатанизмот

 

·       Сатанизмот не е Христијански изум

·       Сатанизмот е пред Христијанството и сите други религии

·       Сатанизмот не е за плашици, гоблини, вампири, чудовишта од Халовин на вештерките или други сродни ентитети

·       Сатанизмот не е за „злото“

·       Сатанизмот не е изум или „реакција“ на Христијанството

·       Сатанизмот не е креација на Антон Лавеј

·       Сатанизмот не е за смртта

·       Вистинскиот сатанизам е за воздигнување и зајакнување на човештвото да достигне еднаквост со боговите, што беше намерата на нашиот вистински Создател (Сатана).


 „ВО ТАЈНАТА НА МОЕТО ЗНАЕЊЕ НЕ ПОСТОИ БОГ ОСВЕН МЕНЕ“

 -САТАНА

 Од „Мир нему“

 

 Поради векови на дезинформација, лаги и систематско отстранување на знаењето, малкумина денес разбираат, па дури и знаат што всушност е „Сатанизмот“.

 Христијанството има слобода да диктира без никакво спротивставување, она што тие ТРЕДИАТ дека е Сатанизам. За да се постигне ова, вистината мораше да се уништи.  Католичката Црква (оригиналната Христијанска Црква, од која еволуираа сите Христијански секти), грозоморно мачеше до смрт и масовно уби милиони невини мажи, жени и деца во она што беше познато како „Инквизиција“. Некои деца кои беа изгорени до смрт во познати како „куќи со вештерки“ беа на возраст од две години.¹

 Христијаните засекогаш џагорат и возбудуваат во врска со „еден светски ред“ каде што ќе бидат изгубени сите идентитети, култури, лични приватности и слободи, а човештвото, откако ќе биде систематски бар-кодирано, ќе биде составено во една светска робска држава.  Она што тие не успеваат да го видат е како нивната таканаречена „религија“ и библија отсекогаш биле и се корените и планот за овој режим. Сè што е во Јудео/Христијанската Библија е украдено и корумпирано од религиите кои биле пред Јудаизмот, Христијанството и Исламот од стотици до илјадници години. Преку Јудаизмот и неговиот алат Христијанството, сите оригинални духовни учења од целиот свет, (кои се КОНЦЕПТИ) се украдени од, здружени во „едно“ и расипани во Еврејски архетипови и ликови и фиктивни места. Ова му даде на Еврејскиот народ како целина лажна историја, политичка моќ и „духовен“ авторитет на кој тие немаат право.

 Библијата е многу моќен сублиминален алат за контрола на масите. Може да се види дека ова е дело направено од човек бидејќи има бескрајни противречности. Библијата е систематски тапана во умот на населението уште од многу рана возраст. Лагата мора секогаш да се спроведува наспроти вистината која може да стои сама од себе.  Бидејќи духовното знаење и окултната моќ се отстранети и чувани во рацете на неколкумина „избрани“, несвесното население е беспомошно против тоа.  Агендата овде е да се создаде едносветска робовска држава со неколку „избрани“ кои ќе владеат на врвот. Сторителите се разбира го обвинуваат Сатана за да создаде неопходно одвлекување на вниманието, додека тие користат окултна моќ за да ги постигнат своите цели. Тие имаат историја на крадење и обвинување на нивните непријатели за сè што навистина се и прават, додека секогаш се држат за најголема почит и невиност.

 Оригиналните религии сега познати како „Сатанизам“ (од кои, „Сатана“ значи „непријател“ на Хебрејски), сите беа засновани на она што е познато како „Магнум Опус“ или Големото Дело. Оној познат како „Сатана“ е нашиот вистински Бог Создател. Тој беше запрен од другите богови да ја заврши својата работа за човештвото, онаа на божеството. Божеството е физичко и духовно совршенство. Сега, ако продолжите да читате, ќе го докажам ова.

 

 Змијата се гледа насекаде во античките реликвии и градби. Змијата се сметала за света во сите области на античкиот свет.  Сатана е Богот ЕА, познат како ЕНКИ, еден од првите Нефили кои пристигнале на оваа планета и ја основале првата цивилизација.  Во Сумерската митологија, симболот на Енки секогаш била змијата.

Змијата ја претставува ДНК, животната сила и кундалини и преживеа како амблем на Американското медицинско здружение и ветеринарна медицина, каде што е симбол на животот и исцелувањето. Само со доаѓањето на Јудео/Христијанството, овој свет симбол се осквернави и богохули.

 Речиси на сите ни е познат поимот „паднати“. Овој збор обилно го користел христијанското свештенство за да се однесува на Сатана и неговите демони.  Навистина, „паднат“ се обратува на змијата кундалини (која отсекогаш била поврзана со нашиот Создател Бог Сатана), која паднала во човештвото како целина и сега лежи заспана во почетокот на ‘рбетот. Поради ова, човештвото како целина е на многу ниско ниво на духовно разбирање.  Непромисленото злоставување на деца и животни, бесмислени војни, бруталност и бескрајна корупција се резултатите на паднатата змија.

 

 “Дрвото на Животот”, кое било украдено од древните Пагански религии и се нашло во библиската книга Битие, било видено во многу делови од античкиот свет во фризови на ѕидовите на античките храмови и во некои гробници. „Дрвото на Животот“ е всушност мапа на човечката душа. Стеблото е ‘рбетот, а гранките се патишта за чи (биоелектрицитет).

 Змијата е она што ја зајакнува душата, донесувајќи ја сезнајната состојба на суперсвест позната како „самади“. „Богот на Сонцето“ во вистината е топката од кондензирано чи (биоелектрицитет), која се визуелизира и циркулира низ секоја од чакрите (боговите) за да ја зајакне и исчисти душата, користејќи специфични медитации.  Ова е првата фаза од Магнум Опусот.

 Украдените сметки во Јудео-Христијанската Библија за луѓе кои живееле стотици или повеќе години биле преземени од целта на Магнум Oпусот. Овде сето таканаречено „вештерство“ води до алхемија на душата.  Ова е највисоката и најдлабоката работа на човечкиот ум, онаа за постигнување на божеството на кое е нашето првородство дадено од нашиот Создател Сатана.

   

 Ореолот што се гледа на многу слики е вештерката на искачениот кундалини.  Христијаните го украдоа овој концепт од оригиналните религии, и на исток и на запад.  Буда се гледа со ореол како и многу Хинду Богови на пример.

 Ерата во која владееле првобитните религии била позната како „Златно Доба“. Пред околу 10.000 години, Боговите не напуштија. Оваа статија не треба да влегува во детали за тоа како и зошто. Ова ќе биде опфатено во посебна статија. Боговите се вонземска раса на суштества. Всушност, имало неколку различни вонземјански раси кои живееле овде на планетата Земја и се интересирале за луѓето, било како пријатели, непријатели или неутрални.

 Главните Богови кои комуницирале со човештвото и се наши создатели (преку генетски инженеринг) се расата на Богови позната како Нордијците. Тие живеат низ галаксијата во неколку различни соларни системи. Тие се многу напредни во знаење, интелигенција и дух. Некои од нив се корисни за луѓето, како што се Сатана и Постарите Богови кои се етикетирани како „Демони“. Некои се неутрални, а други се и работеле на нашето уништување. Заднината во врска со создавањето може да се најде подетално во посебни написи на оваа веб-локација. Имаше војна против човештвото во која Сатана и неговите Демони сакаат да ни дадат знаење за да се издигнеме до духовно и физичко совршенство, додека непријателот сака да не држи духовно неуки за да ја искористи нашата животна сила (душите) како слободна снабдување со енергија.

 Во многу списи од духовна или окултна природа, терминот „Бог“ или „Богови“ се користел и за да се опишат седумте чакри.  Поради вековното прогонство на оние кои имале духовно знаење, доктрините содржеле многу алегории и шифрирани зборови.  Бројот „седум“ бескрајно се повторува во Јудео/Христијанската библија.  Ова е корупција на седумте чакри на душата.

 Оригиналниот крст бил подеднакво вооружен, како што се гледа во многу од Демонските Сигили, при што точките (претставникот на чакрите) се разгореа.  Други познати примери се Нацистичкиот Железен рст и крстот на Велосипедистите.  Навистина, ова е обликот на човечката душа и ги претставува четирите елементи (оган, земја, воздух и вода) од кои се состои човечката душа. Бројот четири е украден и корумпиран во Јудео/Христијанската Библија како кај  број седум, најеклатантен пример се четирите евангелија.

 Таротот, кој потекнува од Египет и се заснова на соѕвездијата (Египет бил центар на Духовната Алхемија) еволуирал во шпил од карти, од кои модерните карти за играње настанале откако адутот бил фрлен. Таротот има скриена порака и инструкции за изведување на Магнум Oпус. Од Tарот, Eврејската измислена „Тора“ била украдена, при што оригиналните учења биле целосно расипани. Еврејската „Тора“ е позната и како „Петте Книги на Мојсеј“ (уште еден фиктивен Еврејски лик базиран на Саргон и Тутмос) или „Пентатјух“. Петте книги беа откинати од петте одела на Тарот: Прачки/Пачки (елементот на оганот), Пентакули/Монети (елементот на земјата), Чаши (елементот на водата) и Мечеви (елементот на воздухот), при што адут е етерот или квинтесенција.  Сите пет елементи ја формираат суштината на човечката душа (петтиот елемент на квинтесенција ги држи четирите заедно) и се користат во работата на Магнум Опус.

 Секој од Еврејските ликови и архетипови во Библијата се измамници украдени од паганските богови. „Исус“ НЕ е вистинско битие, туку КОНЦЕПТ. За оние заблудени Христијани кои веруваат дека го доживеале „Исус“ во реалноста, тие комуницираат со злобните вонземски суштества.  Алистер Кроули додека беше во состојба на транс, нацрта слика на она што е познато дека е „Јехова“ (корупција на „YHVH“ уште едно откорнување на четирите четвртини и елементи, што го прави „името“ изговорливо) и нацрта сива боја. Во тоа време, знаењето за ЕТ не беше широко распространето и фотографиите од нив не постоеја. Се вели дека истите тие суштества (вонземјани) склучиле договор со Ватикан: душите во замена за богатство и моќ во рацете на неколкумина. За да се постигне оваа цел, требаше да се отстрани целото духовно знаење. Ниту една измама не може да успее ако жртвата има знаење. За да се биде ефикасно виктимизиран, мора да не се знае.  Сатана е носител на знаење и просветлување. Тој нема што да крие.

Да се ​​вратиме на назареин, чие распетие би можел да додадам, не било видено на ниту едно место за богослужба дури по деветтиот век и е уште еден откин на четирите четвртини, Еврејскиот архетип „Исус/Јешуа“ е КОНЦЕПТ. 33-те години за кои се вели дека живеел ги претставуваат 33-те пршлени на човечкиот ‘рбет од кои се искачува кундалини.  Распнувањето го симболизира Магнум Опусот: мачењето, смртта и воскресението. Потеклото што го симболизира ова дело го вклучува Египетскиот феникс (повторно роден од пепелта), Египетскиот Бог Сет, кој бил распнат на фурка, приказната за Изида и Озирис, каде што Озирис бил осакатен на девет дела и бил воскреснат од Изида.

Еврејската „Богородица“ е корупција и измамничка на Астарот. Архангел Михаил е истиот и бил украден од Мардук. Архангел „Габриел“ бил украден од Египетскиот Бог Тот, Рафаел бил украден од Азазел, а Уриел од Велзебуб. Повторно, уште еден откин на четирите четвртини.

 За повеќе информации, линковите се дадени на дното на оваа статија.

Човечката сексуалност отсекогаш била строго регулирана и гледана негативно од Христијанската Црква. Тоа е затоа што сексуалноста и оргазмот како животна сила се од суштинско значење за духовниот напредок и подигањето на змијата кундалини. Бидејќи црквата не можеше да ги надгледува сексуалните активности, тие наметнаа доктрина за екстремен терор.  Населението, лишено од секакво знаење и духовна моќ (незнаење= страв) стана жртва на лаги. „Пеколот“ се појави на сцената.  Зборот „Пекол“ е украден од нордискиот збор „Хел“(Hel) што го претставува Нордискиот здолниот свет. Навистина, „Рајот“ и „Пеколот“ се кодни зборови за базната чакра и крунската чакра. Беше направен секој обид од страна на црквата да ги замени сите духовни асоцијации со овие бројки и сите значајни бројки кои се поврзани со човечката душа како 144.000, што е бројот на нади во човечкото тело за канализирање на животната сила. Бројот два стана синоним за Cатаната. Втората чакра е сексуална по природа и ја контролира човечката сексуалност, така што секако секое поврзување со два беше зло. Блокадите во втората чакра го одржуваат поединецот целосно духовно поробен бидејќи животната сила останува целосно неактивна во првата чакра.

Човечките верувања и мисли со страв може да се контролираат. Човештвото беше наведено да верува дека овој сеприсутен и „семоќен“ „Бог“ може да ја знае секоја нивна мала мисла и акција. Преку страв, луѓето почнаа да ги следат сопствените мисли и постапки. Седумте тајни (уште еднаш украдено од седумте чакри) на Католичката Црква наметнаа строга контрола врз секоја фаза од животот на поединецот. Најмногу контрола се вршеше преку таканаречената „света тајна“ на „исповед“. Преку исповедта, црквата имала уште поголема контрола, онаа да ги знае најдлабоките тајни на исплашеното население. Ова му овозможи на владејачкото свештенство да има моќ над кралевите, кралиците и другите секуларни монархии.

Сатана ни кажува во Црната Kнига (Ал Џилвах), дека многу списи и текстови се изменети. По истражувањето на потеклото на различните митови и религии, откривам дека многу автори се во несогласување, и религиозни и секуларни. Ова доаѓа како резултат на систематското уништување и отстранување на античкото знаење од страна на Христијанската Црква. Работите да бидат уште полоши, многу од преостанатите оригинални документи кои се спасиле од уништување, се изменети.

 Боговите ни ја оставија вистината, испишана во камен. Пирамидите (пирамидите се во облик на чакри) застанаа против времето. Очигледно е дека овие древни монолити биле изградени за идното човештво, кои ни ги оставиле боговите кои знаеле за нашата судбина. Овие споменици зборуваат сами за себе. Тие беа изградени да ги рефлектираат движењата на ѕвездите и да дејствуваат како календар за почеток на најважната работа на Магнум Опус.  Магнум Опусот обично започнува на пролет, кога Сонцето влегува во знакот Овен, кој е познат како „Пролетна Рамноденица“.  Точното време за почеток на оваа работа е во 3 часот по полноќ, што е часот на Сатана. Ова е вистинскиот час.  Фиктивниот назаренец, наводно, загинал во 3pm.  3pm е всушност 15:00 часот, а не три и затоа е неточно.

„Богот со Рогови“ потекнува од Сумерија.  Сумерските богови носеле покривки со рогови. Ова е пред Јудео/Христијанството со илјадници години. Паганските религии биле познати по нивното обожавање на Бог со Рогови. Само со доаѓањето на Христијанството, тие постојано беа тргнати надвор, но продолжија повторно да се појавуваат и да преживеат. Повторно, Бог со Рогови беше оцрнет и означен како „зло“.

  Бог со Рогови е симбол на чи, биоелектрична жиботна-сила. Ова е претставено со Меркур, бидејќи е минлив, додека не се фиксира низ Магнум Опусот. Глифот за планетата Меркур ги има роговите.

Резбите и хиероглифите на ѕидовите на Храмот и на пирамидите и денес остануваат со нас, како доказ за вистината за оние кои имаат доволно духовно знаење да ги интерпретираат. Затоа боговите ги втиснале во камен. Сатанизмот се заснова на Магнум Опус. Сите Сатански симболи, акцентот на вештерството и знаењето;  сите овие го претставуваат достигнувањето на божеството. Магнум Опус е она за што е Сатанизмот: човештвото достигнува физичко и духовно совршенство.

Кликнете на линковите подолу за повеќе информации за потеклата на Сатанизмот:

Ранешните Потекла на Сатанизмот се во Далечниот Исток

Храмот на Соломон

Изложување на Духовната Корупција: Духовна Алхемија и Библијата

Антички Религиозни Текстови на Џентилите: Заменети со Бесмислени Рабински Навики и Еврејска Литературна Нечистотии

Историја од Бафометот

Античкиот Египет

Змијата

Козата на Мендес


Референци:

¹ Cassel Dictionary of Witchcraft by David Pickering, article on "Germany", page 108

The Lost Book of Enki; Memiores of an Extra-Terrestrial God by Zecharia Sitchin

Satan Wants You by Arthur Lyons, pp 24-26

The Biography of Satan by Kersey Graves, pp 146- 147

The People of the Sea- The Search for the Philistines by Trude and Moshe Dothan, pp 185- 186

Ранешните Потекла на Сатанизмот се во Далечниот Исток

Ранешните Потекла на Сатанизмот се во Далечниот Исток II

Назад на Претходната Страница