Дрвото на Знаењето, Јаболкото и Змијата


„Визија на Тркалезната Куќа“ на Едвард Кели¹ додава дополнителен кредибилитет на текстовите напишани од научници поддршка на концептот за создавање на човештвото од страна на вонземјани преку генетска инженерија. Нема шанси д-р Џон Ди и Едвард Кели да знаеле за ова во 16 век. На „Визијата на Тркалезната Куќа“ е идентична: Човештвото го создадоа вонземјани на кои им требаше робовите работници во рудниците. Со земање на јајце клетката од кромањонски примат и користење на вештачки оплодување со сперма од еден од Нефилите, ние сме создадени.

Оној познат како Сатана нè создаде и нè осмисли. Имаше намера да ни донесе знаење и да не направи нас како Богови, но тој беше спречен да го стори тоа и беше проколнат од некои други Богови. Ние не еволуираме природно, за разлика од животните кои имаат севкупно подобро здравје и имунитет. Сатана сакаше да нè доведе до совршенство, но некои од другите Богови сакаа да бидеме уништени после мисијата да беше завршена и бидејќи станавме проблем, тие се обидоа да не остават сите да се удавиме поплава.

Сатана тргна против другите Богови и ни даде понапредна генетика. „Божјиот Здив“ е душа. Чакрите се психички енергетски центри кои се активираат со дишење на одредени начини овозможувајќи ја Змијата Кундалини да се искачи. Кога се искачува Змијата Кундалини, се постигнува просветлување/Божество. Ова е голем чекор во работата за Магнум Опус, што дава и психичко и духовно совршенство, заедно со бесмртноста.

Дрвото на животот има Древно Египетско потекло. Тоа е всушност модел, или исправена или наопаку за генетиката на животот. Тоа се приклучува на Цветот на Животот што е впишан на тоа многу ѕидови во Египетските храмови, а исто така и во пирамидите. На Цветот на Животот е план за секое живо суштество. Покрај тоа, „Дрвото на Животот“ е мапа на човечката душа, со стеблото што го симболизира 'рбетот, а 144.000 гранки се надите и плодовите кои ги симболизираат наградите на медитацијата – работајќи на својата душа. Се живее од „плодовите“ на својата душа.

Будалите тврдат дека Сатана е „Христијански изум“. Сите древни Богови беа направени во Ѓаволи и Демони во со цел да се уништат нивните односи со луѓето. Тоа се Боговите кои биле присутни насекаде животот на човечкиот род и се обидоа да ни дадат знаење и да ни помогнат во нашите времиња на потреба. Градовите беа уништени; се запалени библиотеки и други места каде што се чувале книги биле уништени. Секоја култура, како Филистејците, која обожавала други Богови била водена војна против и следеше геноцид. Филистејците му се поклонувале на Беелзебуб Беелзебуб бил Бог на Филистејскиот град на Екрон и Забулон. Баал [Господар] Зебулон. Има малку или воопшто николку траги од вистината во врска со тие Богови.

Овој извадок од Католичката енциклопедија многу открива: На ист начин Грците и Римјаните можеби ги обожавале своите божества, љубезно верувајќи во нив Биди добар. Но, Христијанските Списи изјавуваат дека сите богови на Незнабошците се демони. Католичка Енциклопедија: Обожување на Ѓаволот

https://www.newadvent.org/cathen/04767a.htm [click here, and see the third paragraph in the article for proof].

Древни Богови останаа како Ѓаволи и Демони само за да преживеат. Јудео/Христијанскиот „Бог“ желби за уништување на човештвото. Сè за што Библијата го обвинува Сатана е навистина она што Јудео/Христијанскиот „Бог“ навистина е... „Убиец и лажго од самиот почеток“. Вистинското зло е што мами. Повеќето од „Светата Библија“ се состои од крвопролевање по крвопролевање, омраза, геноцид и исклучителни суровост. Ова влијание може да се види во инквизицијата, анти-животни учења, особено каде што на апстиненција од сексуални односи е загрижена, за да не спречи да се размножуваме. Мојсеј продолжи на дивеење на војна и колење кога тој се симнал од планината под водство на „Јехова“. Инцидентот кај Фатима со девицата курва го откри вонземскиот презир кон човештвото кај надежните исчекување да се разнесеме со нуклеарно оружје, ако некој може да чита меѓу редови.

Со отворањето на караули со мал прираст, човештвото е преплавено со знаење во последните 100 години што е неспоредливо во целата историја. Немавме време да се адаптираме. Ова беше единствената намера на ангелите кои му ја соопштија информацијата на д-р Џон Ди и Едвард Кели. Дека знаењето ќе дејствува за да го уништи човештвото за краток временски период. 100 години не е ништо за боговите. Фактот дека тие биле ангели е прикажан со нивната ароганција и снисходлив однос кон двајцата мажи. Демоните се многу пријателски расположени и разбирливи кога третирани со почит. Никогаш не сум знаел дека Демоните се арогантни.

Повеќето луѓе или студираат физички науки или окултно знаење. Не многу ги проучуваат и двете. Ова е местото каде што луѓето би имале корист, со проучување на двете, бидејќи на крајот, сето тоа доаѓа заедно. Сатанизамот силно го поддржува и се залага за унапредување на физичката наука. Сè од таканареченото „натприродното“ и окултното можат научно да се објаснат. За жал, физичките науките сè уште не напреднале доволно за целосно да го објаснат духовното. Ова е причината зошто на Христијанските цркви жестоко ја напаѓаат науката со векови. Човештвото е задржано назат опасно.

Френсис Крик, Добитник на Наградата Нобел за откривање на ДНК и неговата хипотеза за Панспермија (на Англиски)

СОЗДАВАЊЕТО

__________________________________________

¹ Enochian Magic by Donald Tyson, First Edition, Second Printing, 2002
Pages 353-364


Назат кај Проповедите