Духовниот Сатанизам е различен од Лавејаниот Сатанизам. Ние сме свесни за постоењето на Сатана / Луцифер како вистинско битие. Ние не сме атеисти! И покрај главните разлики, Црквата на Сатана, основана на 1966 година, од Антон Лаве, во моментов земала атеистички став што се однесувал до надворешните божества и го гледа Сатана како само “архетип”.

Во светло на новото знаење врз основа на стотици часови интензивни и детални истражувања, го откривме следново:

1. Сатана е нашиот вистински Бог Создател.“YHVH” поинаку познат како “Јехова” од заблуда, е лажен ентитет. “YHVH” стои за четирите елементи и агли во популарните Еврејски системи на Магија кои се достапни за јавноста.

2. Карактерот “Исус Христос” е фиктивен и се укради од околу 18 + пагански легенди на Бога што виси од дрво, како што е Один, а потоа се воскреснати и е уште еден опис на алхемиското работење на трансформирање на душата – смртта, а потоа воскресение. Назаренот е и никогаш не било ништо повеќе од алат за отстранување на сите вистински духовни знаења и разоружување на населението на нивните духовни сили. Човештвото исплати на трилиони на трилиони долари, и со болест, мизерија и страдање поради отстранувањето на ова знаење. Духовното знаење беше систематски уништено, променато и оштетено за ДУХОВНО И ФИНАНСИСКИ ДА НЀ УНИШТИ СИТЕ. Со сила населението било рането што Назаренот е вистински ентитет, оние на врвот ја задржале контролата и уживале од некажано богатство и моќ.

3. Вистинскиот Сатанизам му претходеше на Христијанството од илјадници години и се базира на тотална трансформација на душата. Христијаните се измачуваат во “прифаќање на Исус Христос” и “Животот е спасен”, што е лажно. Сè во Христијанската религија е неточно и го докажуваме ова надвор од сите сомнежи. Христијанското “спасување” е измама која се базира на украдено и корумпирано познавање на алхемијата, каде што еден навистина работи духовно за да ја трансформира душата во Божества.

Многу традиционални Сатанисти го обожаваат Сатана / Луцифер. Некои го признаваат како пријател и не се поклонуваат. Ние ја почитуваме индивидуалноста и личните избори. Односот со Сатана / Луцифер е до поединецот, бидејќи Сатанизмот ги вреднува слободната мисла и индивидуалност.

Сатана е носител на знаење. Целта на Духовниот Сатанизам е да го примени ова знаење и да ги трансформира нашите души во Божества, како што првично беше наменета од нашиот Создател Бог Сатана.

За разлика од повеќето религии, Духовниот Сатанизам го охрабрува еден да се сомнева во сè. Да се биде личен најдобар и надминување на ограничувањата се суштината на Духовниот Сатанизам и ова започнува со користење на мозокот на нивниот максимален потенцијал.

Духовниот сатанизам на ниту еден начин не е во конфликт со науката. Ние силно ги охрабруваме и ги поддржуваме сите научни знаења и истрага. Ние сме добро свесни дека човештвото е опасно зад научните сознанија и разбирање поради векови на угнетување од страна на Христијанството. Ние веруваме дека сите духовни и паранормални феномени можат научно да се објаснат на рационален начин; Научните сознанија сè уште не напредувале доволно многу за да сфатат или да објаснат голем дел од таканаречениот “натприроден”.

Нема посредници во Духовниот Сатанизам. Силно ги охрабруваме нашите луѓе да комуницираат еден на еден со Сатана. Министерството е тука само за насоки и поддршка. Односот со Сатана е помеѓу тој поединец и Сатана. Ние го земаме ставот на “одговорноста до одговорниот”. Ние немаме ограничувања на знаење или лична моќ и правиме се што можеме за да го направиме сите знаења на сите – не само неколку од нив се само назначени “елита” како и со другите религии. Сатана ја поттикнува самостојно учење, учење, директно искуство.

Повеќето Духовни Сатанисти земаат заложба со Сатана. Заложбата е многу важна бидејќи Сатана нѐ заштитува додека работиме за унапредување на нашите овластувања. Оние кои одат сами или без духовна заштита често се среќаваат со катастрофа. Откако ќе се заложи, демоните често нè водат и работат со нас за да ни помогнат да напредуваме. За разлика од религијата на патот на десната рака, Духовниот Сатанизам ја поттикнува акцијата. Сатана сака својот народ да живее во потполност и да се развива.

Сатана е секогаш таму за нас, но како што напредуваме, тој очекува да се справиме со нештата, како што сме способни, за себе, користејќи ги нашите сопствени овластувања. Христијанството и неговите групи намерно прават криптори од луѓе. Христијаните засекогаш се радуваат за тоа како нивниот Назарен ги исцели луѓето. Овие луѓе остануваат како робови, бидејќи никогаш не се изучуваат како да, ниту паксе задолжителни да се лекуваат себеси или другите. Назаренскиот архетип се залага за ропство, службеност и трајна бескрајна злоупотреба со цел да се програмира човештвото да биде совршен роб во новиот светски поредок. Назаренот става вкупниот акцент на “задгробниот живот” со цел да се создаде начинот на размислување дека животот што го имаме сега не е важно. Оваа рамка на умот е од суштинско значење за издржување на сите видови на злоупотреба во корист на неколку.

 “Ни заслуже добро, Митот на Христос”

-Ипоп Лео X [1475-1521]

Што се однесува до таканаречените “чуда” поврзани со Христијанството, сите исцелувања биле многу малку и далеку. Овие се исто така базирани на алегори поврзани со трансформирање на душата. Секое човечко суштество со духовно знаење и моќ може да ги исполни сите подвизи кои му се припишуваат на Назареецот во Библијата, и многу повеќе. Повеќето Христијани не се свесни дека се занимаваат со злобни странци [непријателските Норди, исто така познати како “Ангели” и друга итна трка позната како Сиви], кои сега го поставија шоуто и потоа да му дадат кредибилитет на лагата. Со новите достични практичари, многумина ги повикуваат Ангелите за помош и ништо не учат. Истата тема на човечкото незнаење и немоќ преовладува. Сатана / Луцифер е вистинскиот Бог Создател и големиот ослободител на човештвото. Тој не се плаши од луѓето кои имаат духовна моќ и знаење, бидејќи тој е вистинит и нема што да крие.

Сатана ни го дава знаењето да станеме независни и слободни. Тој нè насочува да бидеме мајстори на нашите сопствени животи и судбини. Сатана и неговите Демони се секогаш таму за да ни помогнат кога има работи што не можеме да ги справиме.

Сатана ги држи своите ветувања; Тој е конзистентен и љубовен со своите. Сатана се залага за слобода, сила, моќ и правда. Сатана ни покажува дека не е во ред за да преземеме злоупотреба. Тој ни покажува дека заслужуваме задоволство, среќа и подобар живот. Тој нè создаде преку генетски инженеринг, исто како и научниците сега создаваат клонови и работат со генетиката, но само на многу понапредно ниво.

Многу луѓе ја игнорираат таканаречената „окултна“ моќ, не ја сфаќаат сериозно или на друг начин се целосно неуки во врска со неа. Вистината е дека окултната моќ е во рацете на неколку со векови. Христијанството е нивна алатка за отстранување на  ова знаење од населението. По отстранувањето на знаењето, беше измислено фиктивно минато за да ги отстрани луѓето од вистината. Луѓето кои не ги разбираат или не се запознаени со овие вештини се на милост и немилост на оние кои ги имаат и кои се вешти во користењето на нив .Пред илјадници години во Стариот Египет, оваа моќ била добро позната и повеќето од населението знаеле како да ја користат.Со доаѓањето на Јудео/Христијанството и Исламот, знаењето систематски се уништувало каде и да се најдело.

Градовите, библиотеките и сите други извори на знаење беа уништени во обид да се уништат целото знаење за Оригиналните Богови [кои се вонземјани] и силите на човечката душа. Боговите кои комуницирале со човештвото, се венчале или се спријателиле биле проколнати и протерани.

Човештвото е одстранета од нашиот Вистински Бог Создател Сатана и оттогаш е пренесен. Злоупотребата на деца, животни, невнимателно уништување и непочитување на животната средина, земјата и другите живи суштества се некои од ефектите на духовната дегенерација. Пред илјадници години, долго пред доаѓањето на Јудео/Христијанството, луѓето живееле рамо до рамо со Боговите во ерата позната како „Златното Доба“.

Сатана е сумерскиот Бог познат како “ЕА” или “Енки”. Тој е Бог, а не ангел! Тој е денигиран и клевети низ вековите со лаги и лаги. Повеќето луѓе не го познаваат Сатана. Тие веруваат дека сè што им е кажано за него без прашање. Стравот е моќна алатка која се користи со векови за да го држи човештвото далеку од Сатана.

Сатана е најбрилијантен и моќен од Боговите. Тој е симболизиран од носителот на вода на знакот на Водолија, 11-тиот знак на Зодијакот. Водолија е знак на човештвото, технологијата и генијот. Еден од броевите на Сатана е 11.

Сатана / Енки го воспостави Древниот Египетски Поредок на Змијата, исто така познат како “Братството на Змијата”. Преку милениуми, учењата се корумпирани и повеќе не личат на оригиналните доктрини. Оваа наредба беше да се донесе човештвото побожно знаење и моќ и да ја заврши Големата Работа на трансформирање на нашите души. Ова знаење е задржано во рацете на неколку и злоупотребувани на штета на сите нас под раководство на непријателските Богови. На луѓето им е кажано ако им се даде оваа моќ, тие ќе го злоупотребуваат. Ова е друга лага создадена и се шири од оние кои намерно ги користат овие овластувања за злобни краеви под раководство на непријателските вонземски вонземјани кои се маскираат како “Јехова” и компанија. За да ги открие овие добро чувани тајни на просечното лице, човештвото треба да се осигура дека оние кои се во контрола повеќе нема да ја задржат својата моќ.

Боговите се екстра-терестријална хуманоидна трка на суштества. Во Христијанската Библија, тие се нарекуваат “нефилими”. Овие суштества се многу еволуирани, високо напредни и неизмерно познавања и моќни. Тие генетски ја модифицирале нивната ДНК, така што тие не стареат.

Во Симон верзија на некрономијата [Оваа книга се базира на митологија на месопотамија / сумерска митологија, иако е класифицирана како дело на фикција], фразата: “Кога големата мечка виси ниско на небото” се однесува на соѕвездието Голема Мечка. Кога планетите усогласуваат на одреден начин, отвора патна линија за вселенски патници. Луѓето секогаш гледаат на небото кога боговите ќе се вратат.

Единствената цел на човештвото беше за употреба како работници на робови во рудниците за Нефилим. Требаше да бидеме уништени откако беше завршен проектот за рударство на злато. Сатана, заедно со многумина од Нефилим, ги татковил децата со човечки мајки. Овие потомци беа познати како “Деми-Богови”.

Сатана е неверојатно силен, брилијантен и моќен. Тој одби да го признае поразот. Тој изгуби битка, но не војната. САТАНА / ЛУЦИФЕР ЗАСТАНА ЗА СЛОБОДА ОД ТИРАНИЈАТА!


 ДАЛИ НАВИСТИНА ПОСТОИ САТАНА?

Да. Тој комуницира со своите ученици и следбеници. Многумина од нас го видоа, сме сведоци на таканаречената натприродна, и добивме способности надвор од онаа на средниот човек. Кога ќе прашаме, добиваме одговори. За разлика од другите религии, каде што следбениците треба да одат во потрага по нивните богови, Сатана / Луцифер доаѓа кај нас. Тој ни овозможува да не знаеме за неговото присуство.

Демони, наспроти сите Христијански лаги, се пријатели на човештвото. Демоните, кои се Оригиналните Богови, ни даваат многу индивидуално внимание и заштита, откако ќе се формира силна и доверлива врска. Кога сме блиску до, и под заштита на Сатана, тој ни дава добри Демони за да работиме со нив. Нивните Сигли содржат многу важни дизајни на алхемиски симболи поврзани со отворањето на душата.

Сатана не е “зло”, ниту пак Сатана е одговорен за мноштвото на болести, болести или нешто друго што го напаѓа човештвото. Овие маки се должат на отстранувањето и уништувањето на античкото знаење кое беше заменето со програмите на Христијанството.

Сатанизмот се залага за рамнотежа на Духовноста со Технологијата. Без овој биланс, последните цивилизациите распаднаа.

“Пеколот” не е запалено езеро на оган. Пеколот не е внатре во Земјата, бидејќи некои глупави Христијани тврдат со цел да ги исплашат луѓето. Христијанскиот концепт на Пеколот е многу смешен. Некои од нас, кои се блиски до Сатана, го виделе Пеколот “сите се чини дека ги имале истите искуства. Некои места во пеколот се темни и осветлени со сина светлина, а на други места постои дневна светлина. Една од боите на Луцифер е сината и Демоните често се појавуваат со сина светлина. Сината е многу духовна боја. Видов луѓе кои седат околу маса во еден бар во пеколот, играат карти. Собата беше пополнета чад, овие луѓе, кои веќе се мртви, можеа да пушат на нивната содржина на срцата. Овие луѓе беа во духовна форма. Некои ја посетуваат земјата за да им помогнат на луѓето кои се на левата страна. Тука Сатана го задржува својот народ додека не можеме да се реинкарнираме и да се развиеме во божество .

“Пеколот” и “Долниот свет” се исто така алегории за трите здолни чакри; “Пеколот” што ја претставува базната чакра. Причината за ова е огнената змија на Кундалини лежи свиткана во базната чакра и кога се разбудува, може да е врел жешка.

За разлика од хистеричните Христијански тврдења, Сатанизмот не е на било кој начин за жртва на крв. Сите видови на убиства и живи крвни жртви можат да се видат низ целата Јудео / Христијанска Библија. Змијата, која го симболизира Сатана, го претставува Кундалини во основата на ‘рбетот, исто така и ДНК. Змијата претставува живот. Кога оваа сила е активирана, ние сме исцелени и просветлени.

За оние од вас кои имаат проблеми со или се под контрола на христијанството, предлагам да прочитате се што е содржано во овие веб-страници:

 

© Авторски права 2002, 2004, 2005, 2006, Министерствата на Радоста на Сатана;
Библиотека на Конгрес Број: 12-16457