Сатана


За многу долго време се шират толку многу лаги и толку многу дезинформации за Сатана. Многумина од нас го виделе, разговарале со него, па дури и астрално биле допрени од него. Речиси сите ние кои го познаваме се согласуваме со неговиот изглед. Непријателските таканаречени „религии“ предолго ја напишаа книгата за тоа како веруваат дека се појавува, како веруваат дека изгледаат Демоните и тоа не се ништо друго освен богохулни лаги. Не е црвен со рогови и опашка, ниту пак изгледа како чудовиште од Халовин. Тој нема пламено црвени очи или гумени крилја. Овие прикази имаат за цел да го навредат, оцрнуваат и хулат. [Постојат некои пониски редови на Демони. Тие се заштитници и гласници кои им служат на повисоко рангираните Демони]. Спротивно на Сатанизмот кој е означен како „мрак“, Сатана се појавува облечен во долга бела наметка идентична на она што тој е прикажан на сликите подолу.  Тој е Врвен Водач на Нордиските Богови на Империјата на Орион. Многумина од нас го гледаат често и имаат многу блиски односи со него. Тој е убав. Еве слики како Сатана им се појавува на оние од нас кои го виделе. Неговиот изглед е речиси баш како на сликите, освен што ретко се појавува со крилја.Кликнате тука за поголема слика. 
Еве една стара слика од Едвард Руи од епот на "Изгубениот Рај".

Сигли на Татко Сатана. Сигил со Анх во внатрешноста на чашата, го симболизира чашата со еликсир на животот. Ова е "Светиот Грал" на бесмртноста. Светиот Грал е 666 сончевата чакра.

Еве слика од "Рајот изгубен" на Сатанска палата од Џон Мартин.

Сатана го Создаде Човештвото

Мојот Разговор со Сатана

Потеклата на Името Сатана