Името на Сатана


 По неколку години интензивно и детално истражување, сето тоа се собраа.

 1. Библијата била измислена со цел да се задржи езотеричното знаење и моќта на умот / душата во рацете на неколку од нив.

 2. Христијанството, кое започнало со Католичката Црква, била измислено за физички го спроведува горенаведеното, а исто така, за да ги уништи и да ги замени оригиналните религии. Оригиналните религии се фокусираа околу почитта за змијата. Змијата е симбол на Кундалини. "Дрвото на знаењето" е навистина мапа на човечката душа. Се гледа во речиси секоја древна религија пред-датира Јудео / Христијанството. Стеблото го симболизира 'рбетот, а гранките ги симболизираат чакрите и патиштата на Кундалини. Постојат 144.000 нади (канали за животната сила на Кундалини) во рамките на човечката душа.

Буда  седеше под "Бо Дрво" и постигна до просветлување. "Бо значи змија, како и во Бо-А или Бу-Та". ¹ Столечката Христијанска Црква извртила и корумпирала сè што можеше од оригиналните религии. Дрвото на смоквата беше познато како "дрво на мудроста" Фикус религиоза. ² Христијанската Црква го оштети ова со поставување на смокви над гениталиите на Адам и Ева.

3. "Сатана" на Хебрејски значи "непријател" и "противник".

Сега, зборот "Сатана" датира на многу, многу подалеку од Хебрејската дефиниција. Еве еден линк што секој треба да го провери.

Забелешка во горниот северозападниот агол на мапата на Индија, името на градот "Сатана".

"Сатбана" и "СА ТА НА МА" се свети мантри кои се користат во медитација на Кундалини (змија). Петте примарни звуци во Древниот Санскрит, еден од најстарите познати јазици се "СА-ТА-НА-МА". "СА" значи бесконечност; ТА значи живот; НА значи смрт; и МА значи преродување. Сите варијации на името "САТАНА" значи ВИСТИНАТА во Санскрит, која е една од најстарите и античките јазици во светот.

Сето ова има врска со Животната сила на Кундалини (змијата) во нас. "Јаковскиот мантил со бои" во Библијата е аурата. Бројот седум се чакрите. Преведувачите на старите Гримори имаат нешто погрешно во врска со "седумте планети". Древните знаеле многу повеќе од дадени кредити за астрономијата.

Секој кој е запознаен со кинеската медицина и напредните боречки вештини е свесен за Чи (Животната сила, исто како и Кундалини) и како е поактивна во одредени патеки во телото во одредени денови и часови. Јас подигнав табела во делот за медитација за ова. Авторите на алхемиските текстови во тие времиња ги ставаат своите дела во кодови со цел да избегаат од прогонството  од Црквата.

Сонцето беше уште еден предмет на почит за оригиналните религии. Ова беше поради чистата, сурова моќ што ја доделува и како што е извор на целиот живот. Извлекувањето на месечината или апсорбирачката енергија од ѕвездите не е ништо во споредба со она што може да се направи под сонцето, со оглед на знаењето и обуката. Членови на свештенството на ЈоС  знаат ова. Дупките во аурата се исцелени и животната сила е засилена како без друг извор на светлина.

"Луцифер", исто така, му беше дадено на нашиот сакан Татко како име. Луцифер првично беше Римски Бог без никаква врска со нашиот Татко Сатана / Еа. Префиксот "Луц"(Luc, Luce-->Светлина) има врска со светлина. Душата има потреба за светлина. Утринската ѕвезда, Венера, беше извор на светлина за древните зошто го претходувал   Сонцето. Венера, исто така, ја владее важната срцева чакра. Татко Сатана (сакам да го наречам Сатана, лично), ми кажа дека нема проблем со луѓето што го нарекуваат со имињата што бил познат со вековите, иако тие се неточни. Го нарекувам Татко Сатана секогаш кога комуницирам со него или му благодарам за нешто. За мене "Сатана" секогаш ќе значи "Противник", противник на непријателската лага на Јудео / Христијанството. Католичката Црква знаеше дека оригиналните религии морале да бидат заменети со нешто друго и ова е местото каде што сите приказни во Библијата доаѓаат. Сите тие се отфрлаат од оригиналите, што ги имаше неговите потекла многу порано од Јудео / Христијанската  грда глава.

Дева Марија била украдена и ја замени Астарот или инако Астарте, која беше, како "Дама на Рајот". Астарот беше најпопуларна божица во пред-Христијанскиот свет. Фиктивни Јехова се откина од Енлил / Белзебуб / Баал, кој беше најпопуларниот Бог во пред-Христијанскиот свет, а потоа и нашиот сакан творец, Татко Сатана / Еа, кој завршил како Змијата и Ѓаволот.

Сексуалноста, што е примарен аспект на животната сила, автоматски беше под интензивен надзор од Црквата. Оргазмот директно ја стимулира змијата Кундалини врз основа на 'рбетот. Креативната енергија потребна за производство на друг човечки живот може да се користи за ревидирање на животната сила која ја напредува и ја овластува душата. Очигледно сексуалната активност не можеше да биде забранета, па стравот беше искористен за да го постави под строга регулација. Во Христијанските религии, особено на Католичката Црква, сексуално задоволство беше грешно и забрането од Црквата. Сексот беше само за производство на деца и ништо повеќе. Голоста стана грев затоа што доведе до страст. Мастурбацијата беше уште еден "смртен грев". Се што има да прави со подигање на Кундалини беше сериозно нападнато од црквата. Единствената цел на Христијанската Црква беше отстранување на знаењето и ништо повеќе.

Додека масите се одземени од ова знаење и моќ, избраните неколку кои работеле за да го отстранат ова знаење го користат слободно за да го поробуваат свет што не знае. Се знае дека Језуитските атентатори на Католичката Црква дури и се познати и за левитирање додека тие енергии доаѓаат од психичката моќ од молитвите на нивните несвесни жртви. ¹Cloak of the Illuminati на William Henry, 2003 ² Ibid.

Иако оваа книга има многу вредни информации ако се чита помеѓу линиите, авторот е измамен додека верува во фиктивниот Назарен. 

¹Cloak of the Illuminati by William Henry, 2003
² Ibid.
Иако оваа книга има многу вредни информации ако се чита меѓу редови, авторот е заблуден бидејќи верува во фиктивниот назареин

 

© Авторски права 2005, Министерствата на Радоста на Сатана;
Библиотека на Конгрес Број: 12-16457