Мојот Разговор со Сатана

 

Имав многу разговори со Татко Сатана и Азазел, само многу малку сум напишал. Сатана и неговите Првични Демони не се појавуваат лице во лице на сите. Оние од нас, кои директно работат со него, кога ни советува и диктира инструкции што треба да ги спроведеме, гледајќи го лице во лице.

Татко Сатана е многу мирен и разбирлив. Тој му дава на својот народ чувство на внатрешна мир. Тој не е во согласност со ниту еден од стереотипните описи на него. Тој е многу уникатен. Најдов дека еден мора да го запознај за себе. Тој е различно од се што некогаш имав прочитано за него.

Сатана често ја нагласи важноста на дневната моќна медитација за мене. Тој, исто така, ми кажа “нашата страна победи”. Сатана изгубил битка многу одамна, но не  војната. Тој неодамна ја освои војната. Тој е изненаден од состојбата на светот.

 За да започнете со, сакам да ги пополнам  сите со неколку работи, па она што ќе ви кажам после ќе има повеќе смисла. Во моите студии, читав многу време на сметки на блиските искуства на смртта. Ја читав книгата воена употреба на психиите. * Авторот, кој ја напишал книгата бил обучен психички за Американската Армија. Тој имаше поглавје за смрт и умирање. Тој споменал “Пекол”, што тој верувал дека е Пеколот. Тие се истите стари хорор приказни, каде што стравот се користи за манипулирање и контрола поради недостаток на знаење од страна на човештвото. Следново е она што Сатана, самиот мораше да го каже за тоа:

Тука е извадок од разговорот што го имав со него:

Мислев на Азазел и пред да го знам тоа, седев покрај него во еден вид област за одмор надвор од вратата. Небото беше како облачно / светло сива, имаше мермерни блокови [вонземјани – нешто што не би го видела тука], и мермерна клупа што седнав покрај него. Во далечина беше една сиво бојна пирамида.

 Пред да го знам тоа, Татко Сатана седна на другата страна од мене, со мене во што бев во средина. Тој ми зборуваше за некое време и тука е извадок од разговорот. Зборовите меѓу заградите [ ] се мои сопствени зборови; Не можев да се сетам на неговото точно формулирање за одредени делови од разговорот.

Татко Сатана: “Дали знаеш зошто пирамидата има толку многу енергија?” “Бидејќи е укажано на небото”.

[Потоа, го прашав, како што бев заинтересирана, иако не е премногу загрижен за искуствата на многумина кои мислат дека она што го видоа е “Пекол”.]

 Татко Сатана: “Има [џебови]” вител “на многу деструктивна, негативна енергија”. “Омразата, гневот, стравот, убиството, смртта и секое друго [деструктивнo] нешто”. “Ова се како црни дупки и дупки од црвец”.

“Тие акумулираат негативна енергија како вакуум”. “Ја забележа разликата кога медитираш?”

Максин: “Да”.

Татко Сатана: “Постојат различни авиони на постоењето”. “Кога медитираш, ќе подигнеш до повисоко ниво”. “Постојат различни ниво и преку медитација, живеете на повисоко ниво од повеќето други”. “Луѓето кои се на веќе пониско ниво можат да бидат врзани во овој вител на негативна енергија и да се повлечат”. “Оние кои [како атеисти / неверници] се сами и се подложни на ништо”. “Непријателот * знае како да ги користи”.

[Кога го спомнал “непријателот”  ги видов Сивите.]

[Тогаш, им се појави тажен изглед на лицето и рече] “Знам, тие го изедначуваат тоа со мене”.

“Има место тука за починати души”. “го имаш видено.”

[Местото кај ги видов баровите и луѓето што пушат].

“Ние го заштитуваме оној кој ни доаѓа”. “Некои се [погрешни] и ги реинкарнираме додека не ја видат вистината и се подготвени да дојдат тука”. “Повеќето луѓе [оние кои се без] се реинкарнираат.”


 


 

 

Азазел е згрозен од “дегенерација на човечката душа”.

На базната чакра, енергијата на човечките суштества е запечатена. [Ова е симболизирано од овие два ангели кои го чуваат “дрвото на животот” со огнени мечеви]. Ова е аналогно на поврзување на екстремитетот и не дозволувајќи ни крв или лимфа да циркулира и оставајќи го да венее и да умре. Ова е случајот со човечката душа, кој “Јехова” го запечати од енергијата на Кундалини. Нашите души драстично се дегенерираа. Спроведувањето на змијата на Кундалини е многу тешко и може да биде опасно за просечниот човек, како што се користи за работа на многу ниско ниво на биоелектричност.

Азазел ми кажа “пред 10.000 години”, бевме “блиску до совршенството”. Живеевме рамо до рамо со боговите. “Земјата била нападната”.

 

*[Reference to the mistaken concept of Hell] The Seventh Sense by Lyn Buchanan
©2003
За да ја прочитате вистината за "Пеколот", ве молиме кликнете тука: Смртта, Задгробниот Живот и Пеколот

 

© Авторски права 2003, 2005, Министерствата на Радоста на Сатана;
Библиотека на Конгрес Број: 12-16457