Сатански Симболи


Тажен факт е што малкумина Сатанисти го знаат вистинското значење на нашите симболи. Повеќето земаат лажни и погрешни информации од христијански извори. Христијаните непрестајно ја покажуваат својата глупост и незнаење. Знаењето е нивниот најсериозен непријател, затоа што ниту една измама, ниту една лага не може да успее кога некој има знаење за вистината. Секој Сатанистички симбол претставува моќно духовно значење во однос на човештвото достигнувајќи го божеството на духовното и физичкото совршенство и бесмртноста. Повеќето, ако не и сите Сатанистички симболи се однесуваат на вистинското духовно знаење и човечката душа.


ЗМИЈАТА: Најсветиот симбол во Сатанизмот. Змијата ја претставува силата на кундалини во основата на 'рбетот. Кога змијата се активира преку медитација за моќ и специфични вежби, таа се искачува низ седумте чакри, носејќи интензивна свесност, просветлување, психички сили и способности и сезнаење. Кралската Кобра, која се гледа во многу древни резби и слики во Египет, ја симболизира проширената свест за подигање на змијата. Ова е ВИСТИНСКАТА основа на Сатанизмот - подигање на змијата. Оние кои се успешни во подигањето на серпентинската енергија се на многу повисоко духовно ниво и повеќе не можат да бидат измамени од христијанството и неговите сродни програми.


Козјата глава или човекот коза: Овој симбол е античкиот симбол на старогрчкиот бог „Пан“. „Пан“ е старогрчки збор, во превод на „Сè што е“ и „Највисокиот над сите“. Со овој збор се подразбира натната моќ на природата, но и дека природата е сè што е. Името на богот е симболично за се што е природно, во нашиот свет ‘горе и долу’. За разлика од лагите и кампањата за клеветење на христијанската црква, Пан бил забавен и добар бог, симбол на невиноста на природата и животот што произлегува од природата. Сето ова беше осквернавено со аврамските програми кои подоцна ја прогласија природата за извор на „сето зло“.

Флејтата на Пан е симбол на човечкиот здив, или воздухот на животот [Душата], неговата флејта е поделена во здив кој има 7 нивоа. Секое од овие нивоа претставува една од 7-те главни чакри. Да се свири флејта значи да се внесе живот во душата преку медитација.

Во внатрешноста на пентаграмот, главата на козата ја симболизира контролата и рамнотежата на 5-те елементи на природата. Преку ова се симболизира достигнувањето на Божеството, бидејќи светот на материјата и природата се среќаваат со природниот духовен свет. Еротската енергија на Пан е исто така симболична за енергијата на раѓање, раѓање и живот, во поединецот, но и во човечката душа.


ПЕНТАГРАМОТ СВРТЕН НАДОЛУ Симболизира енергија што влегува во нашата крунска чакра одозгора. Сатанистичката молња го симболизира Сатана како нашиот вистински Бог. Громот е животна сила - биоелектрицитетот. Сите симболи надолу во сатанизмот претставуваат енергија одозгора која се спушта и дава живот и ја зајакнува човечката душа.

 

Нашиот Отец Сатана зборуваше за пентаграмот со горен правец, толку често користен од луѓето што практикуваат Wicca и слично. Како симбол има и свое место, но пентаграмот со надолен правец не може да се отфрли. И двете ги претставуваат повисоките и пониските чакри соодветно и приливот на енергија од двете насоки. И двете насоки се потребни и се дел од универзалната рамнотежа.

 

„Глупавите не знаат што прават. Енергијата се испраќа нагоре. Таа треба да оди надоле во земјата за да ја надополни. Прекумерната употреба на пентаграмот со горна насока ги испраќа енергиите во вселената, предизвикувајќи голем број проблеми и ја исцрпува Земјата од нејзината способност да се брани од овие проблеми“.

-Сатана/Луцифер


Железниот крст со еднакви страни се гледа во повеќето демонски сигили и го претставува правилното усогласување на чакрите и обликот на човечката душа.

Луцифер има неколку сигили. Сите имаат врска со достигнувањето на божеството. Неговиот симбол лево го претставува Вистинскиот ГРАЛ. Ова е чашата во која се наоѓа еликсирот на животот. Католичката црква го Украде овој концепт и го корумпираше. Гралот е дел од Магнум опус, чиј потенцијал го имаме во себе. Тоа не е материјален објект, тоа е концепт. „Крвта на чакрите“ е енергијата што ја испуштаат кога се стимулираат. Гралот е прикажан како „Кралска крв“. ова е „крвта“ на чакрите.

Симболите од левата страна се на Астарта. И двете се изведени од египетскиот Анк.


Овие симболи се исто така поврзани со месечината и во давањето благослов или фрлањето на клетви во магијата, повикувајќи се на духовната моќ за да се изведат. За да го направите ова, лицето мора да има силна биоелектричност, исто така симболизирана со лунарниот рог на првиот симбол и општата форма на двата симболи врз основата на Анк.

Египетскиот Анк го претставува клучот за душата и срцевата чакра. Глифот за планетата Венера е изведен од анх. И планетата Венера и срцевата чакра се од Астарот.

 

Анк е исто така симбол и на човечкиот здив, отчукувањата на срцето и постојаниот прилив и одлив на животот. Анк е исто така симбол кој во хиероглифите најчесто се прикажува како клуч, бидејќи еден од клучевите во медитацијата е моќта да се контролира нечие дишење. Преку контрола на здивот, се подобрува пристапот во душата и духовните способности.Боите ЦРВЕНА, БЕЛА и ЦРНА - датираат не само од Стариот Египет, туку и од нивното потекло на Далечниот Исток. Египет бил познат како „Црно-црвена земја“ и бил центар на алхемијата. Алхемијата е трансформација на човечката душа во божеството. Преку оваа трансформација, ја завршуваме недовршената работа на Нашиот Творец Сатана. Боите црвена, бела и црна се од трите главни нади (nadis) на човечката душа. Ида е црна, Пингала е црвена, а Сушумна е бела."ТЕМНИНА"

Асоцијацијата на „мракот“ со Сатанизмот е целосно извртена. Овде не станува збор за  духови или какви било други глупости. Сатанистичкиот „мрак“ има врска со јин и јанг поточно „јин“ во „јанг“. Ова ја претставува женската страна на душата; потсвеста до која пристапуваме преку медитација. Сатанската змија е од женската страна на душата. Машката страна на душата е логичната страна - левиот мозок. Женската страна е десната страна на мозокот. Душата има и позитивни и негативни полови. И машкото и женското мора да работат заедно. Логичната машка страна; левиот мозок ја насочува женската страна преку мисла и волја. Женската страна на душата е моќта на душата. Женската страна ги манифестира мислите и идеите генерирани од машката логичка страна. Женската страна е и креативниот аспект на душата; соништа, музика, чувства и интуиции.Моќта да се насочи по сопствената судбина и духовната слобода тоа се доаѓа од женската страна на душата, христијанските цркви и нивните слични програми, како што е исламот, работат за промовирање на инфериорна слика за жената; со тоа што исламот е брутален кон жените и непрестајните омаловажувања на жените во јудео/христијанската библија. Сето ова дополнително се одразува на потсвесното, сублиминално ниво за потиснување и негирање на женската моќ на душата. Низ вековите на ова присилено ѓубре, кое не е ништо повеќе од програма за отстранување на духовноста, женската страна на душата и нејзините моќи атрофираа. Ова е причината зошто човештвото и овој свет се во таков грд хаос во моментов. Ова создаде најсериозен небаланс кој стана генерациски. Сатанизмот работи преку моќна медитација за да ја поттикне женската страна на душата да ја врати рамнотежата и да го врати духовното здравје, заедно со зајакнувањето на поединецот.


„Ѓаволската вила“ е всушност многу древен симбол кој е постаро од христијанството илјадници години. Овој симбол потекнува од Далечниот Исток [Каде христијанството и неговите еврејски корени го украле овој симбол грозно изопачувајќи  и корумпирајќи го со масовна кражба до непрепознатливост, со цел да го уништи духовното знаење и да ја задржи духовната моќ во рацете на неколкумина „Избрани“] Познат е како „ТРИШУЛ“ и симболизира пробивање низ трите јазли во основата, срцето и шестата чакрa, познат и како „грантис“ на Санскрит. За да се искачи змијата, сите три мора да бидат отворени. Тришулот ја симболизира серпентинската енергија која пробива низ трите гранти (granthis).

Сликата на Бафомет од западниот окултизам е земена од сликата на Шива . Забележете ја положбата на рацете, едната насочена нагоре, а другата надолу. Бафомет повторно е симболичен и за машкиот и за женскиот аспект на душата. Забележете дека Бафомет е и маж и жена, како што се гледа и кај сликите на египетскиот бог Акенатон. Роговите се симболични за Меркур, кој е врил, чи, животна сила, прана.The wings of the soul represent spiritual freedom. The goat symbolizes fertility- fertility in multiplying the life force, vril, which activates and raises the serpent. The "Goat of a Thousand Young" is referring to the crown chakra, "Sahasrara" in Sanskrit which means "Thousand Petaled Lotus."

The horns are symbolic of the life force, the witchpower, vril, chi...Ова е симболизирано со симболот на планетата Меркур  „Меркур“ е познат како „Гласник на боговите“. „Бог/ови“ е код-збор за чакрите. Забележете ги роговите прикажани на сликата на Азазел [прикажана лево], со зраците што сјаат од неговата глава, претставувајќи ја воскресната змија.ПИРАМИДАТА е симбол на обликот на човечката чакра. Највисокиот камен што недостасува ја претставува недовршеното дело, а СЕВИДОТО ОКО ја претставува гнозата и сезнајноста кога некој ќе стигне до божеството. Оваа состојба е позната и како „САМАДИ“ или „СУПЕР СВЕСТ“. Фотографијата лево е преземена од банкнотата од еден долар. Соединетите Американски Држави, владата и сите, беа основани на масонски принципи и не се христијански по никаков дел од имагинацијата. Првобитното масонство беше на Сатана.      


 е кабалистички квадратен корен на сонцето. 666 е најважната соларна чакра. Вистинското значење на „Храмот на Соломон“ е ХРАМОТ НА СОНЦЕТО. „Сол“ „Ом“ и „Он“ се сите зборови за Сонцето. „Сол“ е латински збор за Сонцето и е близок до англискиот збор „soul“. „Ом“ е име дадено од Хиндусите на Духовното Сонце, а „Он“ е египетски збор за Сонце. Симболиката на Соломоновиот храм ја украле Евреите и ја претвориле во фиктивен карактер, како со фиктивниот назареец и речиси сè во јудео/христијанската Библија. For more information:

Отстранувањето и Сквернавењето на Оригиналните Верски Текстови на Џентилите
и
Откривање на Духовната Корупција: Духовна Алхемија и Библијата

Вистинското значење на „Храмот на Сонцето“ е духовно.Ова ја симболизира усовршената душа, каде што зраците од сончевата [666] чакра, која е центар на душата  циркулира духовна енергија, зрачат во 8 посебни зраци. Сјајната душа е симболизирана со сонцето. 8 е бројот на Астарот. Ова е исто така „Новиот Ерусалим“. Името на „Ерусалим“ исто така е украдено и корумпирано во град во Израел. „Ерусалим“ Е ПОИМ!


Забележите на двата Сатанистички симболи на крајната десна страна погоре, бројот 8 е симбол за бесконечност/бесмртност. 8-цата е свртена на страна. Двојниот крст ја симболизира човечката душа на соларните [666] и чакрите на срцето/рамото. Ѕвездата со 8 краци лево е Ѕвездата на Астарот. Католичката црква ова го означи како „Сигил на ѕверот“. Сè што има врска со духовноста е омаловажувано, клеветено, хулирано и сквернавено од христијанските цркви. Сјајната усовршена душа е исто така симболична како „Светлината“.


Симболот на Астарот лево ја симболизира рамнотежата и еквилибриум, добиени кога и Ида и Пингала нади се подеднакво активни, а Сушумната повеќе не е во мирување.

Черепот и коските се симбол на фазата Нигредо [трансформацијата] на Магнум опус (Трансформацијата на душата во божество). Ова е смртната фаза , пред душата да се прочисти во божеството. Се одвојува ѓубрето од чистотата.


Црното Сонце, гавранот, врана и црната боја, исто така, се однесуваат на ѕвездата обратно: ја симмболизираат фазата Нигредо [трансформација]. Црното сонце е астралното сонце.

Паунот е свет за сатана и го претставува третото око и разнобојната фаза на Магнум Опус по Нигредо [трансформацијата].

“Луцифер, Луцифер, испружи ја опашката и одведи ме со полна брзина низ тесниот премин, на долината на смртта, до блескавата светлина, палатата на боговите - Исаната Муни

Превртениот крст е многу древен симбол, ДА,  го претходува  христијанството и неговите еврејски корени со илјадници години. Неговото вистинско значење го симболизира правилниот начин на усогласување на чакрите. Најважната соларна [666] чакра е порамнета точка надолу и и дава моќ на душата.

Во врска со соларната чакра и Масонството: Ликот „Хирам Абиф“ е уште една алегорија. Забелешка „ХИРАМ“ е многу древна мантра за Сонцето. Црното сонце [астрално сонце]. Хрим се поврзува со масоноскиот Хирам Абиф. „претставен на сите кандидати за време на третиот степен во масонството“. Забелешка ТРЕТА- третата соларна чакра. Златната чакра. Сончевата чакра, која е симболизирана и со свастиката. Од Википедија: статија за Хирам Абиф: Хирам Абиф (исто така Хирам Абиф или синот на вдовицата) е централниот лик на алегоријата претставена на сите кандидати за време на третиот степен во масонството. Хирам е претставен како главен архитект на храмот на кралот Соломон, кој е убиен во храмот што тој го дизајнирал од страна на тројца рафинири за време на неуспешен обид да го принудат да ги открие тајните кодови на главните масони.

ЗАБЕЛЕШКА: „Хирам е претставен како главен архитект на храмот на кралот Соломон“. Со други зборови, соларната чакра симболизирана со Сатанистичкиот превртен крст, е изворот на Магнум Опус и моќта на душата. Ова е симболизирано и со Торовиот чекан. Сончевата чакра е „архитект на душата“. Целата енергија за зајакнување на вашата душа доаѓа од оваа чакра. Сончевата чакра која се наоѓа во близина на папокот е исто така местото каде што за прв пат бевме хранети и дадени живот во утробата на нашата мајка.Хирам Абиф не е лик, туку КОНЦЕПТ. „Тајните лозинки“ се мантри и зборови на моќ што ги будат и ги зајакнуваат чакрите. Сите древни пагански религии ставале огромна концентрација на Сонцето. Сонцето е давател на живот и ова го вклучува и астралното Сонце на душата; „Храмот на Соломон“. Сончевата чакра исто така игра клучна улога во Магнум Опус.


© Авторски права 2006, 2008, 2011, 2015, 2021 Министерствата на Радоста на Сатана; Библиотека на Конгрес Број: 12-16457